Forside Livstil Samtale med kæresten: 10 spørgsmål du bør stille

Samtale med kæresten: 10 spørgsmål du bør stille

Dialog er vigtigt i ethvert parforhold. De bedste partnere har typisk det tilfælles, at de kender hinanden rigtigt godt, og at de er gode til at kommunikere sammen.

Men hvordan kommer man egentlig i gang, hvis man er tidligt inde i forholdet, eller hvis der stadig er mange ting, der er ubevidste?

En god idé er at stille hinanden nogle dybe spørgsmål, for det kan virkelig afklare en del.

Afsæt en ugentlig samtale

Mange vigtige samtaler opstår intuitivt, men der kan være gode fordele ved at afsætte tid til at tale sammen og have en aktiv dialog.

Det kan for eksempel være, at I har en kæresteaften en gang om ugen, hvor I har tid til hinanden. I løbet af denne aften kunne det være oplagt at tale sammen om forholdet og stille hinanden nogle spørgsmål. Det behøver ikke at tage synderligt lang tid. Selve pointen er, at det er klogt med regelmæssige samtaler om selve forholdet. Man kan altid selv fastsætte hvor ofte det skal være. Men en gang om ugen er et fint sted at starte.

Inspiration til spørgsmål

Der er mange gode spørgsmål, man kan stille hinanden i et forhold. Det bør selvfølgelig helst være dybe spørgsmål, så I for alvor kan lære hinanden at kende, og så I får en fornemmelse for den retning, forholdet er på vej i.

Hvis du mangler lidt inspiration til spørgsmål til din kæreste så har parterapeuten Holger Spanggaard udgivet en gratis e-bog med 25 gode spørgsmål, som du kan stille til din kæreste. Den er rigtig god at hente, da disse spørgsmål er dybe og gode.

Vi har udvalgt 10 af vores favoritter fra e-bogen herunder. Dem kan I eventuelt begynde med, hvis I mangler et sted at starte:

Hvornår gør du din kæreste vred eller irriteret?
Hvad er du mest taknemmelig for i dit forhold?
Hvad vil du gerne have fra din kæreste, hvis du har haft en lang hård dag?
Foretrækker du generelt at din partner tager ansvar og styring eller at du gør?
Hvad har du mest brug for fra din partner?
Hvornår er det svært for dig at modtage kritik fra din kæreste?
Hvordan kan din kæreste bedst lide at bruge en fridag?
Hvis din partner var sødere ved dig, hvad ville du så gøre til gengæld?
Hvad tror du din kæreste faldt for, da I mødte hinanden?

Hvornår har din partner overrasket dig mest?

Disse spørgsmål er især gode at stille til kæresten, da de sætter fokus på trivsel i forholdet her og nu. I e-bogen finder du mange flere spørgsmål, som også omhandler fortid, fremtid og dybere følelser, men disse er rigtigt gode at starte med, da de sætter fokus på nuet. Et glimrende sted at starte.
Hvordan tager man initiativet?

Det kan måske virke lidt skræmmende at skulle foreslå for kæresten, at I skal til at stille hinanden spørgsmål. Der er jo lidt terapi over det, og det kan være en overraskelse, hvis din kæreste ikke har forventet det.

Men det er ganske naturligt at tale ud om tingene, og hvis I har et forhold som I er villige til at arbejde på – hvilket er vigtigt, uanset hvordan det går – så er din kæreste formentligt også åben for muligheden.

Så hvordan tager man initiativet?

Start med at foreslå en kæresteaften. Sig at du gerne vil snakke om nogle dybere ting, og at du har nogle spørgsmål som I begge bør svare på. Vær helt åben omkring idéen og selve formålet bag: Nemlig at komme tættere på hinanden, lære mere, og sende forholdet i den rigtige retning.

De fleste spørgsmål behøver ikke at være grænseoverskridende – men nogle er. Start blidt ud og tal om nogle ting, som I begge er trygge ved. Lær af hinandens svar og se om det får jer til at blive tættere.

Gør dialog til en vane

Uanset om I vælger at have en regelmæssig kæresteaften med samtale, spørgsmål og hygge, så husk at gøre dialog til en fast vane. Tal sammen om alt, lige fra gode personlige oplevelser til tragedier. Det er vigtigt at være åben i forholdet, og det er fantastisk at være i et forhold, hvor man kan tale om alt. Sådan er det ikke altid naturligt, men det kan det blive, og det er netop derfor, at spørgsmål og samtaleterapi er så effektivt.

I begyndelsen af et forhold er det måske ikke dialogen, der fylder allermest, men det er altid nødvendigt hen af vejen. Man skal nyde at være sammen, og dybe spørgsmål kan bringe jer tættere sammen.

Følg op på spørgsmålene

Bør man kun stille et spørgsmål én gang? Svaret er umiddelbart nej. Simple ja-nej spørgsmål kræver sjældent opfølgning, men dybe spørgsmål gør.

Et af vores yndlingsspørgsmål fra e-bogen var “hvad har du mest brug for fra din partner?”. Svaret på dette spørgsmål kan variere meget efter humør og tidsperiode, så derfor er det et spørgsmål, som kan stilles regelmæssigt. Det samme gør sig gældende for flere af de andre spørgsmål. Svaret afhænger meget af situationen.

Desuden kan I lære så meget mere om hinanden, at jeres forventninger til forholdet ændrer sig. Det gør det igen oplagt at følge op. Nye begivenheder kan også ændre på dynamikken. Samtidig kan man ofte have konstruktiv kritik til hinanden, for eksempel omkring ting man kan gøre bedre i forholdet, og det kræver igen løbende feedback.

Et forhold står aldrig stille – det udvikler sig, og det er rart at kende retningen. Det er rart at kende hinanden. Derfor er dybe spørgsmål vigtige, og der kan være rigtigt fine fordele ved at gå i dybden med svarene.

Mest Populære

CNC fræsning – En omfattende ydelse

CNC fræsning er en avanceret bearbejdningsproces, der kombinerer præcision og effektivitet, hvilket gør den til en af de mest efterspurgte ydelser inden for fremstillingsindustrien....

Samtale med kæresten: 10 spørgsmål du bør stille

Dialog er vigtigt i ethvert parforhold. De bedste partnere har typisk det tilfælles, at de kender hinanden rigtigt godt, og at de er gode...

Padel bat – Find dit perfekte padel match!

At finde det helt perfekte padel bat er faktisk nemmere sagt, end gjort. Ligesom padel sporten der er en sport, hvor interessen for den...

Nyd din weekend med et weekendophold Sjælland

De fleste danskere elsker at rejse og gør det gerne så ofte, som de har mulighed for. Det er dog ikke muligt at rejse...