Guide til nye køkkenredskaber - Meng international
538
post-template-default,single,single-post,postid-538,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
køkkenredskaber

Guide til nye køkkenredskaber

Som køkken entusiast kan det være svært at finde hoved eller hale i junglen af forskellige køkkenredskaber. Hvilke er værd at investere i og hvilke er knap så meget pengene værd? Følg med i artiklen som vil gennemgå nogle gode eksempler på køkkenredskaber du kan investere i. 

 

Trykkoger

Første del af de køkkenredskaber, som vil gennemgås er trykkogeren. Trykkogeren er et køkkenredskab som ikke er mange danskere kender til. Trykkogeren er derimod meget populær i Asien og Sydamerika, hvor den er en fast del af de køkkenredskaber man har i sit køkken. Grunden til at trykkogeren burde få mere opmærksomhed er, fordi den nogle gange kan minimere den normale kogetid med hele 80%, mens at den er let at anvende. Det anbefales dog stadig at man lige læser brugsvejledningen for en sikkerheds skyld. Til sidst er det værd at nævne at trykkogeren også indeholder visse sundhedsmæssige fordele. Fordi den minimere kogetiden betydeligt, bevares en større mængde af råvarernes vitaminer og mineraler også. Trykkogeren er især god til at tilberede supper, fonder og braiserings retter.

 

Køkkenredskaberne bag molekylær gastronomi

Det har længe været hovedsageligt gourmet restauranterne, som har gjort sig i molekylær gastronomi, men som flertallet af køkken entusiaster er vokset, samt deres evner, er det blevet en mere almen ting i de private hjem. Nedenfor kommer vi ind på nogle eksempler på køkkenredskaber til molekylær gastronomi, der kan varmt anbefales.

  • Kunstigt kaviar – her er der tale om små væskefyldte kugler, der ligner kaviar. Her anvender man typisk teknikken sfærifikation med et redskab kendt som “The Spherificator”, der er en maskine, som kan producere små frugt perler til din middag. Kunstigt kaviar anvendes typisk i det søde og salte køkken.
  • Sifon – som minder meget om den typiske sprøjte flødeskum fra supermarkedet. Med en sifonflaske kan du lave flotte dekorationer til din anretning af maden. Sifonflasken er gas drevet og den presser væsken ud vha. kulsyre trykket i flasken. 

 

Foodprocessor

Denne alsidige maskine er et fantastisk inventar til dig som laver meget af din mad helt fra bunden. Maskinen kan både findele og røre råvarerne sammen i samme omgang. Samtidig er det værd at nævne, at maskinen har et stort udvalg af forskelligt tilbehør som den kan udstyres med. På den måde har du en maskine, som både kan hakke, piske og rive ingredienserne. Dermed kan du både spare tid og kræfter i køkkenet på selve tilberedningen af maden, men også minimere din opvask. 

No Comments

Post A Comment