Her er alt du bør vide, inden du tager afsted på en fasanjagt
408
post-template-default,single,single-post,postid-408,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Fasanjagt

Lille håndbog til fasanjagt

Nu hvor der er lang tid til den 16. maj, hvor bukkejagten går ind, så kan man mindes alle de gode oplevelser, som man har haft i løbet at efterårets jagter. Her er selskabjagterne meget rare at huske tilbage på, hvor især fasanjagt er en af de meget sjove, da man bliver udfordret på mange punkter. Når man er på fasanjagt, så gælder det som altid om at nedlægge nogen vildt. Dette er generelt på hver en jagt, men jagten går ikke i vasken, hvis det ikke lykkes. Det skyldes at samværet med andre også vægtes højt, ligesom at man kommer ud i den rene luft i naturen.

Fasanjagten og dens gode sider

Fasanjagten er altid en dag, hvor man går glad hjem, for man har været i selskab med andre. Det skyldes at man altid mindst er to afsted, fordi der skal bruges en hund. Der skal altid være en hund med, når man er på fasanjagt, fordi man har med fugle at gøre. Det skyldes både en etisk, men også en praktisk ting. Når man skal få faserne til at lette, så er hunde et rigtig godt redskab. De snuser sig frem til fasanerne, hvilket gør fasanerne forskrækket og så letter de. Når de gør det, så har personerne, som står på post, mulighed for at skyde dem. Er man god nok til at få nedlagt et stykke vildt på en fasanjagt, så er det også vigtigt at man har en hund. Når man skyder et stykke vildt, som flyver, så lander det oftest ikke for ens fødder. Så ender det oftest ud med, at man skal ud og finde det, og så er en hund et godt redskab. Det vil i øvrigt også være etisk forkert på en fasanjagt at skyde en masse vildt, og så bare lade vildtet ligge i naturen.

Fasanjagten er altså en festdag, og når man er til fest, så skal påklædningen også være derefter. Derfor har man ikke camouflagetøj på, men noget som er langt mere præsentabel. Mange har derfor også støvler på, istedet for at have gummistøvler på, da de er langt flottere.

Fakta om fasanjagt

Inden man vælger at tage på en fasanjagt, så er det seks ting, som er værd at vide. Det skal ikke ses som udfordringer, men blot som noget man skal tage hensyn til, hvis man gerne vil have en god dag. Tager man hensyn, så får man helt klart også en god oplevelse.

  • Man skal enten gå meget eller stå meget stille (rough shooting).
  • Efter at have gået meget, så kan man komme til at fryse meget.
  • Ovenstående kan undgås med svedtransporterende tøj, som sørger for, at du ikke er fugtigt.
  • Tøjet skal kunne klare nogle tæsk, især bukser skal være tykke, da brombær og anden slider tøj meget.
  • Vær pænt klædt på, når du skal på større selskabjagter (det er en festdag).
  • Hav varmt tøj på, da du skal stå stille udenfor i mange timer.
No Comments

Post A Comment